Glasservice

Is er een ruit kapot of heeft u zich onverhoopt buitengesloten? Bel ons servicenummer en onze specialisten zullen u onmiddelijk en vakkundig van dienst zijn!

0487-512637

Renovatie monumantaal pand Villa Vinkendael

Renovatie monumantaal pand Villa Vinkendael

Deze in 1910 gebouwde statige en romantische fabrikantenvilla is ontworpen door architect Oscar Leeuw (Roermond 1866-Nijmegen 1944). Villa Vinkendael of Vinckendael is gebouwd voor H.J.J. (Harrie) Verstraaten en A.H.A.M. Bolsius.

De eerste steen voor villa Vinckendael werd gelegd op 27 april 1910. Het beroep van de gebroeders is nog steeds afleesbaar aan de villa heden ten dage; in een groot en fraai glas-in-lood raam in de linker zijgevel komt naast een landelijke voorstelling met verwijzingen naar het verbouwen van gerst en hop de volgende tekst voor: 'Uit gerst en hop wordt het edel nat gebrouwen Wie het met mate drinkt die zal het niet berouwen.'

Het huis is gebouwd in een mengvorm van stijlen, waarin met name elementen uit de in 1910 nog populaire Jugendstil en van de op dat moment reeds ouderwets geworden neo-renaissance de boventoon voeren. Overige opvallende elementen zijn de barokke gebogen bovendorpels in de dakkapellen en de op de gevelhoeken door de daklijsten heengestoken bakstenen dammen die afsluiten met een gestileerd Ionisch kapiteel. De detaillering van Villa Vinckendael en de fraaie tuin is zowel van binnen als van buiten opmerkelijk gaaf bewaard gebleven. Onlangs is de villa met gevoel voor detail en authenticiteit gerestaureerd. Kuypers Zorg voor Vastgoed heeft hierbij de beglazing vervangen en het schilderwerk vernieuwd. 

Renovatie monumantaal pand Villa VinkendaelRenovatie monumantaal pand Villa VinkendaelRenovatie monumantaal pand Villa Vinkendael
Terug

Schilderwerken

Schilderwerk is niet zomaar een nieuw laagje, het vraagt om gedegen kennis van materiaal, ondergronden en eisen en wensen van de opdrachtgever. Of het nu nieuwbouw - of onderhoudsschilderwerk betreft, in alle gevallen kan Kuypers Zorg voor Vastgoed u bijstaan met jarenlange kennis en ervaring. Naast goed schilderwerk is ook de kwaliteit van onze producten veelzeggend. Daarom werken wij met diverse topmerken zoals Sikkens, Trimetal en Sigma. Door onze eigen mengmachines zijn wij in staat om zonder wachttijd alle gewenste kleuren te mengen. Ook voor inspectiebeurten en behangwerk bent u bij Kuypers Zorg voor Vastgoed op het goede adres.

Meer weten over Schilderwerken?

Bezoekadres

Kerkstraat 32a
6651 KG Druten

Postadres

Postbus 98
6650 AB Druten

T 0487 - 51 26 37
E info@kuypers.nl
Kuypers Zorg voor Vastgoed

* verplichte velden

Onze projecten